Aktivnosti škole

U studenom 1999. škola je prošla nezavisnu inspekciju Udruge Prima, prve hrvatske udruge privatnih škola stranih jezika i u prvom je krugu stekla status akreditiranog člana Udruge Prima, što korisnicima naših usluga, našim polaznicima, jamči da se škola drži visokih nastavnih i poslovnih standarda. U travnju 2007. škola je prošla i nezavisnu reinspekciju Udruge Prima.

Udruga Prima je, između ostaloga i zahvaljujući uspješnoj primjeni inspekcijske sheme pri inspekcijama škola-članica, u svibnju 2000. godine primljena u pridruženo članstvo EAQUALS-a, europske udruge za pružanje kvalitetnih jezičnih usluga.

Škola i svi njeni nastavnici angažirani su na unapređenju struke kroz stalno stručno usavršavanje, suradnju sa vrtićima, osnovnim školama i drugim školama stranih jezika, putem kontakata sa mjerodavnim Ministarstvom, Gradskim Uredom za prosvjetu i šport, aktivnim članstvom u Udruzi Prima te komunikacijom i razmjenom iskustava sa inozemnim školama stranih jezika.

Djelatnici naše i Vaše škole bili su angažirani na projektu uređivanja i izdavanja prvog i drugog broja Revije Prima i pisanju tekstova za taj stručni časopis.

Kroz Udrugu Prima vodili smo projekt regionalne suradnje udruga škola stranih jezika na području jugoistočne Europe, čiji je pokrovitelj Vijeće Europe.Činimo sve što je u našoj moći kako bismo unaprijedili položaj i status škola stranih jezika, učenja stranih jezika i ostalih jezičnih usluga.

Činimo sve što je u našoj moći kako bismo unaprijedili položaj i status škola stranih jezika, učenja stranih jezika i ostalih jezičnih usluga. U skladu s time, pismenim i usmenim putem kontaktiramo Hrvatsku gospodarsku komoru, Ministarstva prosvjete i športa, gospodarstva, financija, za obrt, male i srednje poduzetnike te europskih integracija. Predložili smo povoljnije pozicioniranje poreznog opterećenja učenja stranih jezika, npr. sniženje stope PDV-a te priznavanje u trošak po godišnjoj poreznoj prijavi. Osim toga predložili smo integraciju privatnih škola stranih jezika u obrazovni sustav Republike Hrvatske. Vjerujemo da je učenje stranih jezika jedan od ključnih elemenata razvojne strategije RH.

I ubuduće ćemo našim radom i trudom podržati svaku inicijativu za unapređenje struke te ugleda i položaja učenja stranih jezika u našoj domovini.