Rad na daljinu, putem interneta, s našim polaznicima školske dobi – uvodni tjedni, od danas, 30. ožujka 2020.

Draga djeco i roditelji,

Od prošle srijede do nedjelje smo testirali neke od mogućnosti rada na daljinu, putem interneta (online nastava): koristili smo Skype za test-susrete naše profesorice s tri grupe polaznika viših stupnjeva i koristili smo Zoom za sastanak nekoliko naših profesora.

Testiranje je potrebno zato što se ne možemo osloniti na iskustva online nastave drugih.

Naš je rad drugačiji zato što mora biti interaktivan – nama je cilj govor naših polaznika.

Testiranje je u značajnom dijelu bilo uspješno, a zaključili smo da bi nam Zoom mogao omogućiti bolju kvalitetu komunikacije i interaktivnosti.

Temeljem toga, odlučili smo od ovog tjedna početi s uvođenjem online nastave za sve naše grupe djece školske dobi i odraslih – o tome što možemo poduzeti kako bismo radili s našom predškolskom djecom, još se savjetujemo i istražujemo mogućnosti.

Tijekom ovog i sljedećeg tjedna javit ćemo vam se putem SMS-poruka, u kojima ćemo Vas obavijestiti kad nam se možete pridružiti online. Također ćemo Vas moliti da nam pošaljete e-mail adresu na koju ćemo Vam moći slati nastavne materijale.

Preporučamo Vam već sada preuzeti besplatnu aplikaciju Zoom (www.zoom.us) i izraditi besplatni korisnički račun (“Sign Up Free”). Aplikacija postoji za osobna računala i za mobilne telefone.

Hvala Vam (djeci i roditeljima) na razumijevanju i strpljenju.

Vaši Teachers

.